Lippy Honeybun ja Tex Willner - keitä me olemme?

Lippy Honeybun

 

Semi-seco-klassinen neo-burleskitaiteilija, joka blingaa ihan vain pikkuisen. 

 

Lippy Honeybun ehti pyörähdellä itämaisen tanssin parissa toistakymmentä vuotta ja oli koko ajan äärettömän ujo ja itsetietoinen esiintyessään kerran vuodessa oppilasnäytöksessä eikä uskonut koskaan kykenevänsä tekemään itse koreografioita. Hän kuitenkin imi teatteritaustan omaavalta tanssiopettajaltaan paljon käytännön tietoa ei vain tanssin tekniikasta vaan lavatyöskentelystä yleensä. Myös baletti tuli aikuisena repertuaariin, kunnes loukkaantuminen vei haaveet etenemisestä ja burleski kaiken ajan. 

 

Burleskista Lippy löysi sen lajin, jossa hän saattoi omalla tavallaan yhdistää osaamisensa ja kiinnostuksen kohteensa. Vahva punk-henkinen tee-se-itse -ajatusmaailma kiehtoi häntä. Ujous karisi hiljalleen hyvien opettajien huomassa. Lippyn tyyli on muotoutunut hänen toisinaan omalaatuisesta huumorintajusta, monesta maneerista sekä tavasta tehdä asiat vähän toisin. Esitykset ammentavat esim. populaarikulttuurista paloja, jotka eivät aina ole ihan helposti havaittavissa, vaan avautuvat hiljalleen. Nyt burleskin parissa onkin jo vierähtänyt yli kymmenen vuotta. 

 

Tanssitausta johtaa siihen, että Lippy haluaa valmennettavansa tai oppilaansa olevan huolellinen liikkeissään ja oppivan tasselien pyörityksen muutenkin kuin pomppimalla. Hän voi auttaa löytämään tyylisi, hiomaan ilmaisuasi sekä löytämään burleskista mausteita arkeenkin. 

 

Tuottajana Lippy on täsmällinen, tasapuolisesti kaikkia tahoja - niin esiintyjiä kuin yhteistyökumppaneita - kunnioittava sekä luotettava. Hänen pitkä työkokemuksensa (jästimaailman) mm. asiakaspalvelun parissa on antanut vankan ammattitaidon.  

 

Lisätietoja ja kuvia Lippy repertuaarista löydät vanhoilta verkkosivuilta

 

Kuva: Qumma Art

 

Tex Willner

 

Suomalaisen manlesquen* kameleontti. 

 

Tex Willner luuli olevansa ”puu taustalla”, kun ryhmä Heat of Glamour astui Wäiskin lavalle New Comers Night’ssa 2011. Ensimmäinen kerta meni vähän niin kuin monella: Jännittäen lähes pakokauhussa ja oli nopeasti ohi. Texin rooli olikin hänen luulemaansa isompi. Kipinä oli kuitenkin syttynyt ja kuten Lippykin, lopulta Tex löysi burleskista sen taidemuodon, jonka avulla hän saattoi tuoda mitä erilaisempia ideoitaan lavalle. 

 

Tex ei mahdu mihinkään muottiin, koska hän ei tunne rajoja sille, mitä voi tai kehtaa tehdä. Hän ei ole koskaan käynyt tanssitunneilla ja silti pystyy uskottavasti esittämään tribuutin suomalaisesta suuresta tanssijalegendasta. Hän on Turun Iso-T - bio king, impersonaattori. Hän on drag queen Miss Hitty, jonka lip synkista moni voisi ottaa oppia.

 

Tex toimii parhaiten kokemusneuvojan roolissa. Hän auttaa eteenpäin omalla lempeällä tavallaan ja voi ohjata myös manlesquen erityispiirteissä. Tex voi kertoa sinulle ettei ole mitään pelättävää tehdä jotain täysin noloa ja omituista lavalla. 

 

Tuotantojen osalta Tex hoitaa tukitoimet kuten roudauksen, rakentamisen ja kahvinkeiton siinä, missä Lippy hoitaa PR-toimintaa ja eri viestintäkanavia. 

 

* Manlesque = miesten esittämää burleskia

 

Lisätietoja ja kuvia Texin repertuaarista löydät vanhoilta verkkosivuilta

 

Kuva: Qumma Art 

 

Kohokohtia:

 

  • Olemme esiintyneet yhdessä ja erikseen yli vuosikymmenen. Paraisilta Ivaloon ja siitä välistä siellä sun täällä. 
  • Olemme olleet mukana (tiettävästi) maailman ensimmäisessä drag -kuorossa, kun School of Vanillan oppilaat esiintyivät Suomi Burleski-gaalassa 2016. Vetäjänä Lola Vanilla. Lolan opeissa syntyi Miss Hitty ja Marnie Af Fena. 
  • Teimme myös ulkomaandebyytin Britanniassa, ihastuttavassa Bridgwaterissa, The Great Western Burlesque -festivaalilla. 
  • Meitä on kutsuttu "Turun burleski-ihmeiksi" ja kannamme sitä titteliä ylpeydellä. 
  • Opettajana Lippy on saanut kiitosta henkilökohtaisesta ohjausotteesta, ammattitaitoisuudestaan sekä hauskuudesta tunnilla.
  • Tuottajina saimme kiitosta siitä, miten tervetulleiksi esiintyjät kokivat itsensä, miten hyvin tiedotimme esiintyjiä ja viesteihin vastattiin nopeasti. Katsojat olivat innoissaan iltojemme monipuolisesta tarjonnasta sekä ennakkoluulojensa murtumisesta.  

 

 

Tässä pääset yhteydenottolomakkeelle.